Scrisoare deschisă

Stimate Domnule Ministru al Educaţiei, Cercetării… etc., vă rog să aveţi bunăvoinţa ca în negocierile dvs cu sindicatele să ţineţi cont de cele ce urmează:

1. Sindicatele din învăţământ sunt expresia conservatorismului, rutinei şi imobilismului sistemului nostru şcolar.

2. Singurii „beneficiari” ai grevelor şi protestelor prost organizate şi complet compromiţătoare pentru misia educativă a şcolii sunt chiulăii, recalcitranţii şi superficialii din activitatea didactică.

3. Toate neconcordaţele şi greşelile privitoare la plata salariilor pe luna februare curent se datoresc în cea mai mare parte lipsei totale de autoritate a sindicatelor, incoerenţei comunicaţionale şi calităţii slabe a „managerilor” şcolari promovaţi politic şi cu acordul şefului sindical local.

4. Toate sindicatele consumă bani publici cu nemiluita sunt au salartiaţi care „se bat de muscă”, chipurile „jurişti”, contabili, etc. care habar n-au să citească corect o lege sau o instrucţiune.

5. În ultimii douăzeci de ani nu am auzit vreo propunere a sindicatelor care să determine o motivaţie a personalului didactic pentru activitate performantă, pentru reformă reală care să compatibilizeze cu adevărat şcoala românească cu cea europeană.

6. Sindictele din şcoli, în unele căte trei, sunt colportoare de intrigi, vorbe, bârfe, au coborât nivelul demnităţii şcolii, au cultivat compromisul în relaţiile profesor-părinţi-elev şi au promovat indisciplina în şcoli luând apărare in general celor care se abat de la regulamentele de ordine interioară sprijinindu-i în conflictele cu conducerile de şcoli.

7. Sindicatele se opun comasării şcolilor şi promovării transportul şcolar, incitând şi familiile elevilor în acest sens şi nu contribe cu nimic la reoganizarea pe baze noi a actualului sistem de învăţământ preuniversitar.

Cu respect, vă dores succes şi rezistenţă !

Ovidiu Ionescu

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Scrisoare deschisă, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *