Contrarevoluţia piticilor

Tociu şi Palade au un show pe o televiziune intitulat „Pitici de vară” care, după părerea mea e de gang dar prinde la un anume gen de public. Sunt convins că şi ei ştiu acest lucru, dar talentul şi risipa de energie a celor doi actori, spontaneitatea replicilor, mimica şi gesturile, dau un mesaj clar asupra lumii noastre actuale. Piticul e un tip înalt, spătos,”înalt ca o prăjină şi prost ca o băşină”, cum se spunea în copilărie. Ceea ce ni se sugerează este faptul că piticismul este o stare de fapt din societatea noastră ce cuprinde tipul omului gregar, fudul, lacom, lipsit de moralitate, trecător lesne de la pupat în cur la scuipat în obraz, îmun la părerile celorlalţi, gata oricând de harţă dar şi de împăcăciune pupăcioasă.

Am ajuns, după trei luni de reflexie, la concluzia că de douăzeci de ani în România are loc o contrarevoluţie dusă cu încrâncenare de aceşti pitici. Eu nu pot să cred că au trecut aceşti ani fără ca să recunoaştem măcar ca a fost o revoluţie în ţara asta. CĂ NU MAI E CE A FOST, ferească Dumnezeu să mai fie! Nu că mi-au trenmurat izmenele pe mine în acele zile şi am plecat cu trei sute de persoane la primărie înlocuind conducerea politică a comunei la îndemnul celor de la televizor, nu pentru oamenii aceea care făceau „de gardă” noaptea pe uliţi, oprind „terorişti” (noroc că nu aveau arme), sau pentru sutele de mii de pe străzi care strigau „jos comunismul”, dar măcar pentru cei ce au plecat la Domnul, pentru cei care şi-au vărsat sângele, pentru o istorie reală a revoluţiei române, pentru o istorie a faptelor nu a comentariilor, pentru o istorie a cauzalităţilor concret şi documentat arătate generaţiilor viitoare. Ei bine, NU! Piticii, ascunşi în spatele televizoarelor, în 1989, au început contrarevoluţia chiar de atunci. Azi ne aflăm în plină acţiune contrarevoluţionară a lor. Ne împuie capul cu tot felul de mişcări, de diversiuni şi semidocumente, fragmente de imagini şi discursuri, comentarii otrăvite aruncând în derizoriu un eveniment care, prin amploarea lui, a dus România într-o nesperată conjunctură istorică favorabilă. Aaa, că este un „dar”, că piticii s-au aruncat ca lupii pe stărvul rănit al ţării, hăcuindu-l, că imbecilitatea şi subversiunea au cooperat, că politica a fost de ţambalagii ce cântă după ureche, este adevărat. Dar a minimaliza importanţa istorică a lui decembrie 89 este mai mult decât prostie!

Se leagă toţi de unchiaşul Iliescu. Un anume Tismăneanu, evreu prieten cu Burucan, fie-i ţărâna uşoară, care i-a luat un interviu de peste trei sute de pagini lui Iliescu, pe vremea când era preşedinte, vine acum sub alt preşedinte adulându-l şi pe acesta, scriind împotriva lui Iliescu, despre „lovitura de stat” din decembrie… etc. Păi te mai plimbai dumneata Vladimir Tismăneanu din Maryland la Bucureşti acu’ dacă nu-l aveam pe Iliescu atunci? Că doar nu vrei să zici că ai vrut să-l aduci pe rege!!

Dacă va fi să pierim ca naţie apoi datorită acestui pupincurism o vom face! Iliescu – indiferent ce acuzaţii i se aduc-a fost atunci piesa de bază, dorită de popor. Greşelile lui, unele pe care şi le asumă, altele care se judecă fără nici o competenţă de unii, sunt normale într-o situaţie de acest gen. Greşeli mari au făcut şi reprezentanţii societăţii civile de atunci ca şi cei ai partidelor politice istorice. Se puteau întâmpla nenorociri mari faţă de încrâncenarea care s-a produs. Dar să vină unul ca Vladimir asta, să-l renege pe Iliescu şi pe alţii iar noi să admitem, înseamnă să fim părtaşi ai acestei conrarevoluţii. Pe bune!

Şi săracu Dinescu, „Mircea fă-te că lucrezi!”, despre are vorbeam pe şoptite şi cu speranţă în vremea lui Ceaşcă, ce-a ajuns acu? Vorba lui: „nici măcar un dop de sticlă de bere cu o panglică nu mi-au dat la douăzeci de ani de la revoluţie!” De aceea cred că anii aceştia de criză sunt ani a socotelilor: gata pitici, treceţi la locul vostru, tema aceasta e foarte grea pentru voi. Ne-a ajuns cuţitul la os! Până nu găsim o altă soluţie, hai, fără scandal, la o parte!

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Contrarevoluţia piticilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *