Renaşterea educativă prin credinţă

Am transpus într-o cărticică intitulată „Credinţa, calea educaţiei”, gândurile mele generate de starea spiritualităţii româneşti în anii de început ai introducerii religiei în şcoală. Erau rodul unei învolburate activităţi didactice, în condiţiile unei ascuţite contradicţii ideatice pe această temă din anii nouăzeci şi mai apoi.

Evoluţiile pe tărâm spiritual din ultimii ani, după trecerea în mileniul trei, au adus în actualitate tema în sensul bun al cuvântului după cum o abordează lumea ştiinţifică actuală, ancorată în spiritualitatea religioasă, dar şi în sens rău în sterilitatea părelnicilor, de care nu ducem lipsă, atunci când se abordează legea învăţământului şi vine unul ca europarlamentarul Preda şi nu mai ştiu cum îl cheamă, cică profesor, „sfătuindu-ne” să „nu se mai predea religia decât la clasele mici”. Ne aflăm în Săptămâna Patimilor şi cred de cuviinţă să-l iertăm pentru inepţiile nefundamentate, debitate la un post de televiziune fără nume de luat în seamă.

Punctele de vedere ale oamenilor avizaţi, de la noi şi pretutindei se fac auzite în special ca răspuns la animaţia lumii de azi înaintea apropierii anului 2012, moment al alinierii planetare de excepţie. Acest eveniment găseşte lumea creştină şi celebrităţile mondiale ale ştiinţei,mai aproape decât oricând.

Fiecare se pregăteşte in felul lui, din punct de vedere sufletesc, să întâmpine cum se cuvine Marele Praznic al Invierii Domnului. Curăţenia spiritului aduce după sine iubire, pace şi iertare. Este timpul în care ne gândim la binele celuilalt, fără depresie, senin, fără ură sau furie. Aplecarea noastră – copii şi adulţi – aspra religiei crează condiţiile favorabile pentru cultivarea acestor comportamente şi convingeri. E şi normal să reiterăm pentru a nu ştiu câta oară că RELIGIA A ŢINUT LOC DE ŞTIINŢĂ ÎN VREMURI DE FĂRĂDELEGE ŞI LIPSITE DE ŞTIINŢĂ. Acum, ştiinţa se alătură religiei în a spune că singura soluţie a traversării noastre în timp este credinţa în Dumnezeu.

Marele eveniment cosmic al anului 2012, parte a Planului Domnului în evoluţia Universului, are importanţa sa deosebită pentru noi pământenii.Vine timpul unei uluitoare mişcări în plan spiritual care să schimbe mentalităţi, obiceiuri, conduite şi să ne facă apţi pentru înţelegerea mult mai clară a rosturilor omenirii. Inclin să cred că mutaţiile din sfera conşiinţei vor fi atât de mari încât vom asista la înoirea şi schimbarea radicală a sitemului de relaţii interumane chiar la nivel planetar. Adică dacă ar fi să accept sintagma vehiculată de obscurantişti, privitoare la „sfârşitul limii” aş înţelege că e vorba de final în zona spirituală a lumii noastre, cea conştiinţelor fără de Dumnezeu, cărora i se vor suprapune cu vigoarea Divină, revelaţie şi receptare la nivelul întregii planete, Invăţăturile Mântuitorului Iisus Hristos! Va fi o renaştere educativă a cărei bază fundamentală o constituie credinţa în Dumnezeu. Până atunci tuturor cititorilor le doresc împliniri, sănătate şi bucurii la Slăvitul Praznic al Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos! La mulţi ani!

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Renaşterea educativă prin credinţă, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *