Sensibilităţi creştine

Am rămas cu o timiditate genetică de care nu am ştiut cum să scap. Din pricina aceasta, în momente de incontestabilă argumentaţie făceam apel la tonalitatea imperativă a impunerii punctului de vedere. Era greşit! Aici îmi depăşesc limitele având tăria să recunosc. Poate că ar trebui să mai mărturisesc şi faptul că am avut şanse în viaţă urmând, de cele mai multe ori, inspiraţia primului impuls! Am reuşit atunci cănd m-am gândit înainte de a acţiona după prima sclipire ideatică. Inseamnă că erau şi alte soluţii, dar am învăţăt pe propria-mi piele, că întotdeauna prima a fost mai bună. E clar că au fost situaţii când am ales alte căi, privind cu regret în urmă ce bine ar fi fost dacă luam primul drum!

Reflexiile de mai sus, apariţii impulsive în a doua zi de Paşti, au ca geneză discrepanţele comunicaţionale generate în zilele prmegătoare marii sărbători când majoritate încercă să se îmbuneze, să-şi retuşeze căt de căt comportamentul, să încerce a fi mai aplecaţi sentimental ori înţelegători. Aceste modificări sunt în atmosferă, se degajă din aproape în aproape, devin chiar şocante pentru un neavizat, se propagă asemeni valurilor acoperind-ne. Dar sunt si destule inadecvări în ceea ce priveşte atitudinea şi în special modul de conversaţie înaintea sau în timpul acestor sfinte zile. Nu vreau să mă refer la ele doarece fiecare are unitatea sa de măsură şi judecată.

În cele ce urmează consider necesar să subliniez că Universul există pentru că el aparţine unei minţi superioare, unei forţe care ţine elementele sale în coeziune, aşa îl cunoaştem pe Dumnezeu! Percepţia intimă a mesajului Divin depinde de fiecare dintre noi insă în mod cert noi trebuie să ne vedem ca parte a acestui univers infinit. Din păcate noi ne vedem separat dar universul există în interconexiunea materiei care în fapt se reduce în viaţa noastră la iubire. Dragostea, iubirea e condiţia unei reale interconexiuni universale distorsiunile aducând influienţe negative. Orice fenomen universal, parte componentă a Planului pe care Domnul l-a elaborat la facerea lumii, ne influienţează. În mod cert şi faptele noastre excluse din planul iniţial, au influienţă asupra lumii. Iertarea este o chimie care ne vindecă. Ea este o componetă a conşiinţei spirituale divine, generată de aceasta.Frica, teama, mânia, suportate de noi nu ne ajută, în orce conflict noi producem un defect în Univers. Deteriorăm conexiunea dintre modul nostru de a gândi şi relaţia cu Universul inclusiv legătura indestructibilă între noi şi Universul pe care Dumnezeu l-a creat. Inţelegerea conştientă a acestui fapt ne poate fi benefică, ne ajută în depăşirea dificultăţilor, a neputinţelor. Condiţia este CREDINŢA!!

Măntuitorul spune cu modestie: „Credinţa ta te-a vindecat!” Cu alte cuvinte „nu eu am făcut asta tu ai făcut-o!” Prin credinţă!

Am ajus la momentul esenţial şi anume că noi nu uzăm continuu de legătură indestructibilă pe care o avem cu Universul şi în special cea care există între noi şi Divinitate. Sursa raţională a Universului –DUMNEZEU – ne obligă să ştim ce suntem, ce sens avem, cu ce scop. Ştiinţa actuală ne reliefează că există informaţii ne natură biologică mai presus şi mai profunde privitoare la genetica umană. Dimensiunea Divină a vieţii capătă, cu ajutorul ştiinţei conotaţii surprinzătoare! Cauzele multor fenomene explicate de ştiinţă arată evoluţia acesteia spre o nouă conştiinţa spiritualizată, ea poate fi identificată în fizica cuantică ce pune, ea însăşi, problema unei noi conştiinţe spirituale care atestă consecinţele comportamentului nostru de care depinde totul, boală, moarte, viaţă. Depresia acţionează ca o otravă împotriva organismului. Supărările din lumea asta-de la simpla replică certăreaţă a doi parteneri- la conflictele nestinse care ucid copii, femei, oameni nevinovaţi, zguduie Universul, au repercusiuni asupra întregii omeniri, în proporţii diferite. Cred că un sistem holistic în care toate specialităţile se reunesc cu acelaşi scop – binele omului – aureolat de aplecarea spre conştiinţa spirituală a Divinităţii, ar avea consciţe nebănuite asupra vieţii oamenilor în această lume. Sursa noastră de existenţă este Dumnezeu! Fără El nu facem nimic!.

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Sensibilităţi creştine, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *