Mos Nicolae

Avalanşa de înâmplări şi evenimente din viaţa satului mă lasă fără subiect: adică, e hram la biserică, babele – 45 – 50 – şi bărbaţii – 20 – 25 – se adună, ascută slujba cu gândul la bucatele de peşte ce se dau apoi la sfârşit, unii mai şi beau, "ziua de azi, la mulţi ani, Doamne, ajută!", e spartul stânii, adică atunci când se mănâncă câinii şi se iau oile şi caprele acasă, e încă toamnă, "luna e sus"… Ion al Nicuţii  trece beat, cumătru  Vlad a pierdut punga cu fasole, tot beat, şefu de post Bahudu (numele e de subiect), îşi duce nevasta la secţia de vot, că e în comisia de votare – "ai dracului pe mine nu mă puteau pune", bombăne Dalia printre garduri ciudoasă, şi pe deasupra, mai e şi zi de votare – "nu mă duc domnu, Didu, ducă-se pe pustii, că la toate le-a dat pungi cu zahăr, făină, ulei, mie ce mi-a dat, ce eu nu-s de nevoie!?", exclamă Chiţa lui Căţel rezemată de gardu stânii, îndemnându-şi concubinul să scoată mai repede oile din ţarc!

Mai bine fac un sondaj: care e subiectul vostru preferat, până la urmă, Băsescu, Geoană sau cele de mai sus? Aştept îndemn..

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Post navigation

1 comment for “Mos Nicolae

  1. nourake
    December 6, 2009 at 12:31 pm

    Dupa cum ai vazut, eu l-am votat pe Geoana.
    Si pana la urma ce putem sa-i reprosam acestui individ? Ca s-a dus la mogul inainte de “confruntarea finala”? Si daca s-a dus ce? SOV a fost un “baiat destept” al timpurilor noastre. Atata timp cat nu l-a putut nimeni prinde cu ceva, e “negustor cinstit”. Broscoiu’ l-ar fi halit imediat daca ar fi avut vreo dovada. La fel si ceilalti 2. Baieti destepti. Daca nu erau ei, ar fi fost altii. Si oricum nu cred ca broscoiu e justitiarul romanilor.
    Cel putin asta n-are dosar penal! Si pentru asta e mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *