Şcoala tâmpiţilor

O cititoare a blogului mi-a inspirat rândurile ce urmează. Îi mulţumesc!

Mai de mult, preşedintele ţării a afirmat că „şcoala românească scoate tâmpiţi pe bandă rulantă”! Cititoarea mea, de curând, mi-a reamintit chestia această, pe care la vremea respectivă nu am luat-o în consideraţie, în ideea că, atunci mi s-a părut prea şocantă ca să fie făcută pe trezie.

Stupoare! Reflectând „profund”, ca după o noapte cu vise urâte, am ajuns la concluzia că „preşedintele meu” are dreptate! Rar cetăţean pe stradă care să nu fi trecut prin şcoală.Toţi nişte tâmpiţi, nu? Chiar aşa! Iată: în parcul de la piaţă, lângă Palatul Comnal, in Crâng sau Tineretului, se plimbă ori se odihnesc pensionarii. Toţi, supăraţi, nişte revoltaţi, porniţi împotriva preşedintelui, ei care i-au adus voturile, în special cei militari. Subliniez cătanele deoarece am auzit pe unii vorbind cu aer conspirativ şi colocvial-discret, cum că „numai de ochii lumii li se face recalcularea pensiilor deoarece s-ar putea să le dea chiar mai mult”! In magazine, pieţe, pe stradă lume, lume. Toţi vorbind, gesticulând, apostrofând, „ne-a taiat, ne-a luat, ne-a ciuruit, şi-a bătut joc de noi!” Unii sunt profesorii, care au fost la secţiile de votare şi de, au luat ceea ce au vrut: 50% din nimic, alţii sunt funcţionarii din consiliile locale, deconcentrate, finanţiştii, care nu cârâie nimic sub statutul de „funcţionari publici”şi duplicitatea practicată „din veacuri” în instituţiile statului şi, în final, noi, prostimea, manipulaţii, tejghetarii, zarzavagiii, ambulanţii, cerşetorii, „credincioşii”-după dar nu după har, traficanţii, miliţienii cu burtă, alde „delta force” şi „securiti force”şi alte denumiri din vestul sălbatic, toţi, toţi, toţi! Toţi, privitori sceptici, apocaliptici chiar, resemnaţi!

Acesta e momentul când trebuie să afirm că şeful statului are dreptate: toţi suntem nişte tâmpiţi! Când profesorii sunt chemaţi la grevă, dacă vine unul din zece, când funcţionarilor li se cere să protesteze la miting nu vine nici unul iar când poliţiştii ies în stradă să manifesteze vine un miliţian şi dă cu basca, pardon , şapca, de pământ, ca să-i bage în rahat! Ei, n-am dreptate? Românul cotârleşte, „las că merge şi aşa”,se retrage la întuneric,”poate nu mă vede ăsta că nu se ştie când am nevoie de el”, e duplicitar, „n-am fost eu şefu, veneam de la piaţă şi ce dacă vin alţii nu fură la fel”şi panoplia se poate continua însă rezultatul ar fi acelaşi—tâmpiţi!

Problema e, ce putem face cu atâţia? Cu şcoala nu putem rezolva nimic pentru că în fruntea ei se află numărul unu al învăţământului din toate timpurile. Programat, antivirusat, automat pentru orice soluţiie, cu excepţia benzii rulante care a fost pornită mai de mult şi nu se poate opri. Deci producţia continuă aici. Cu politica nici atât! Acolo e o majoritate care ştie să numere din doi în doi. Dar cu economia? Nici vorbă! Doar să exportăm tâmpiţi! Da nu, nu, că are şi Europa tâmpiţii ei, America e prea departe iar cu asiaticii ungem banda! Soluţia? E simplă : ia fiecare din noi loc în faţa oglinzii şi timp de cinci minute zilnic îi spunem celui din faţa noastră, „mă! eşti tâmpit!” După numai trei zile veţi constata că aveţi dreptate. Eu am exersat, altfel nu vă scriam!

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Şcoala tâmpiţilor, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *