Yahoo messenger apare pe iPhone si Android cu apeluri video

yahoo messenger cu apel video Apple a facut destul de multa galagie la lansarea iPhone 4 pentru asa numita “FaceTime video calling technology

Dar Yahoo vrea sa-i detroneze pe Apple la aplicatiile cu apeluri video, avand in plan sa aduca video chat-ul pe iPhone si telefoane android via cunoscutul serviciu de instant messaging, Yahoo Messenger.

In timpul unei discutii cu Reuters, David Katz, VP Yahoo pentru regiunea Americana a lasat sa scape ca firma sa va oferi in curand versiuni pentru mobile ale Yahoo Messenger cu capabilitati de apel video. De asemeni, mai devreme saptamana asta, T-Mobile a anuntat ca noul 4G myTouch smartphone va avea preinstalata o aplicatie Yahoo pentru apel video.

Yahoo Messenger pentru mobile va fi gratis si va fi disponibil atat pentru iPhone cat si pentru telefoane Android si va permite apeluri video nu numai intre telefoane dar si cu PC-uri care folosesc Yahoo Messenger (Messenger are 81 de milioane de utilizatori in lume, conform cu Yahoo). Contrar cu FaceTime, messengerul mobile de la Yahoo va merge nu numai peste o conexiune WiFi dar si folosind reteaua mobila.

Apelul video pe iPhone pare a fi o chestiune delicata. Inexplicabil nici Skype nu ofera capabilitati de apel video in aplicatia sa de iPhone desi apelul video este una din cele mai populare functionalitati folosita de utilizatorii serviciului Skype pe PC. Se speculeaza ca politica Apple de a restrictiona folosirea FaceTime numai pe WiFi este intentionata pentru a preveni inundarea retelelor mobile cu traficul generat de apelurile video.

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *