Regula lui „merge şi aşa!”

La Societatea de ştiinţe istorice filiala Buzău, revista TEZAUR încearcă să resusciteze activitatea de publicare a studiilor şi ceretărilor de istorie locală. Efortul este vizibil dacă nu ar fi umbrit de oarecare superficialitate în corectarea, de pe poziţii de certă competenţă, a unor materiale devenite publice.

I-am reproşat redactorului şef faptul că sub titlul „Grabicina – între istorie şi modernitate” (pag.10-13 ale revistei), sunt publicate inadvertenţe, cu greşeli elementare de ordin istoric şi că modul de redactare al articolului, într-o revistă cu pretenţii este incomplet din punct de vedere ştiinţific, fără indicarea tuturor documentelor citate, cu pagină, autor, etc. „Lasă mă, sunt şi ele la început, acu revista a apărut, merge !” a fost răspunsul… Să vedem ce spune secretarul redacţiei, căruia îi trimit materialul de faţă.

Două doamne, Adina Maria şi Aneta Veronica, învăţătoare şi respectiv institutoare, publică într-o revistă „de specialitate” un articol pentru care vor căpăta punctaj la evaluare anuală. Nu toţi directorii sunt profesori de istorie aşa că dacă văd revista şi articolul îl vor puncta obligatoriu, fără să stea pe gânduri. Pe ce? Numai pentru afirmaţia că „pe la mijlocul secolului al XIX lea…oamenii trimit jalbe la rege”(pag. 11) apariţia „studiului” trebuia oprită. Să nu mai vorbim de „asuprirea arendaşilor de la Mânăstirea Poiana Mărului”… (pag.11)

Nu mai intru în alte amănunte jenante dar sunt obligat să anunţ că la aceeaşi pagină autoarele fac o abatere de la morala scrisului. Au copiat, scoţând din context, zece rânduri din publicaţiile blogului meu supus Legii copyrightului. Fapta e penală. Aştept scuzele de rigoare pentru a evita de a face sesizarea necesară. Că „aşa NU mai merge!”

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Regula lui „merge şi aşa!”, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *