Happy end

Soarta i-a fost potrivnica lui Berila. Nu avea nimic cu el, ci doar asa, de-al dracului si pentru ca este de genul feminin. Motivul esecului financiaro – sentimantal nu l-a putut afla pe cale stiintifica. Nu i-a mai ramas decat sa apeleze la specialisti in magia tuciurie. In coltul strazii, la o casa cocheta cu poarta din fier forjat la cald locuia o renumita ghicitoare in carti. Daca le gasea, fiind o femeie extrem de zapacita.

Norocul ii surase: femeia tocmai facuse curat in baie si  gasi cartile. Cu o mana sigura se uita adanc in ochii victimei. Berila simti cum lingurica i se moaie. Cu cealata mana femeia arunca cartile evantai pe masa provocand un curent de aer rece. Extrase o carte, o privi cu cealata mana si spuse apasat, cu accent circumflex pe al doilea “a”.

Perfect dumirit, Berila pleca la cealalta casuta cu poarta de fier forjat la rece unde o femeie renumita dadea in bobi. Bobi era cainele ei care urina frecvent pe presul din fata usii de la intrare si facea caca pe presul de la iesire. Asadar, cu speranta abia palpaind in suflet si cu o punga de orez “Uncle Bens” in mana, tanarul ghinionist avu norocul sa paseasca sfios pe covorul din sufrageria ghicitoarei. Se impiedica de o carpeta in forma de muflon aruncata neglijent pe jos. Punga se sparse si orezul se imprastie in forma de “ciu-ciu”.

-Nu se fac reduceri daca este marfa clientului, il anunta matroana pasind amenintator spre pacient. Apoi se opri privind fascinata traictoria boabelor de orez. Arunca o mana de carne tocata peste boabe si ceea ce vazu o facu sa se infoaie ca o varza: barbatul era un bun crestin, adica tinea post. Incerca sa stranga carnea dar degeaba, orezul era spurcat si orice alta informatie era alterata.

Nauc, barbatul iesi aproape plangand din casa. Mai incerca si la ghicitoarea in cafea, apoi la cea in scrum de tigara. Nimic. Cafeaua fusese dulce iar tigara era uitata intr-un colt pe etajera, probabil de la ultimul client.

Disperat, se urca pe bloc. Se arunca in gol si cazu in plin, in capul unei doamne infipta bine, cu capul pe umeri, prosapat divortata. Aceasta ii atenua caderea. Berila lua asta ca pe o dovada de dragoste si o ceru pe loc. Ce a urmat, nici filmele indiene nu pot surprinde: fericire pe paine. Feliata.

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *