Vreau sa am succes in Romania!

success Cum naiba sa fac ca sa am succes? Pentru ca eu (o majoritate formata din cetateni) ma straduiesc sa muncesc alea 8 ore la serviciu. Si mereu ma uit la ceas sa treaca alea 8 ore mai repede ca sa merg acasa. Si acasa, mananc si ma uit la televizor ca asta ma face fericit. Si mereu sunt nemultumit ca nu merge nimic in tara asta si dau vina pe toti: pe Guvern, pe iubita/sotie, pe copii (daca am), pe vecini, pe tara, etc. Si a doua zi, o repet pe prima. Si asa mai departe. Dar eu vreau sa am succes in tot. Ati intalnit oameni care gandesc asa? Trebuie sa le dau o veste: este nevoie de munca multa ca reusesti ceva. A te plange, a invinovati pe cineva pentru lipsa ta de actiune este un bullshit. Stabilieste-ti obiectivele pe care vrei sa le atingi, scrie-le pe o foaie de hartie, lipeste-o pe oglinda in baie, si apuca-te de treaba. In fiecare zi trebuie sa faci ceva pentru obiectivele tale. Si la serviciu: fii extraordinar. Zambeste, fa glume si munceste pentru ca rezultatele muncii tale trebuie sa se vada. Tu meriti sa fii apreciat. Meriti sa ai succes, chiar si aici in Romania. Ce te costa sa muncesti in alea 8 ore cu placere? Ca doar, tu ai ales locul de munca unde esti acum. Tu l-ai vrut. Si vei fi apreciat. Pentru munca ta importanta pe care o faci zi de zi. Dupa serviciu si in week-end te ocupi de obiectivele tale din baie. De pe oglinda. Da, ca sa ai mai mult trebuie sa dai mai mult, sa muncesti mai mult. Trebuie sa muncesti chiar si cand altii nu muncesc. Distreaza-te la maxim. Oamenii de succes se distreaza. De ce naiba sa te tot plangi ca un depresiv, sa tot spui ca nu stii, nu poti, nu ai chef…???

Oamenii mici fac lucruri mici. Oamenii mari… te-ai prins: fac lucruri mari. Fii un om mare. De ce sa fii mic, sa faci lucruri marunte pe care toti deja le-au facut si inca le mai fac? Adauga o plus valoare. Adauga valoarea ta personala. Fa-o in stilul tau personal. Dar nu renunta la calitate. Fii cel mai bun, cea mai buna in domeniul tau. Citeste o carte faina. Vizioneaza un film tare. Fa o excursie neprevazuta. Fa un cadou neasteptat iubitei/iubitului (de ziua de nastere si onomastica toti idiotii stiu ca trebuie sa faca un cadou). Fii original. Fii viu. Ca nu vei fi recunoscut si nici aplaudat pentru ca te-ai uitat la ceas asteptand sa pleci acasa mai repede, daca este posibil. Si nici nu vei primi premii pentru o munca standard care poate fi facuta chiar de un robot. Fii mai generos. Ofera-te sa ajuti. Intreaba-ti seful/supervizorul tau cum poti fi mai eficient. Remarca-te cumva. Ofera o solutie. Fii activ. Fa un gest bun, pozitiv care sa te diferentieze de ceilalti. Nu ramane blocat in tiparele prafuite ale unora care iti spun ca nu are rost sa te mai obosesti pentru ca nu vei reusi. Uite cine vorbeste…Unul/una care a realizat atatea…lucruri mici intr-o rutina plictisitoare.

Cum sa te plictisesti azi, in secolul XXI? Tu vrei sa ai succes aici in Romania. Importanta pentru tine este bunastarea ta si a familiei tale, bogatia ta, stiinta de a rezolva creativ probleme mari si dificile, talentul tau, pasiunea ta, obiectivele tale. Ce vrei de la VIATA? Cine vrei sa iti rezolve problemele tale si sa iti inteleaga esecurile repetate? Cine vrei sa iti plateasca facturile si ratele bancare? Cine….. Deja, stii raspunsul. Da, chiar TU. Tu trebuie sa faci toate astea pentru ca tu esti singurul responsabil de succesul personal, profesional, social. Tu trebuie sa muncesti inteligent la serviciu si dupa. Tu trebuie sa fii remarcat. Tu trebuie sa fii aplaudat. Tu trebuie sa fii implinit. Tu esti singura persoana care poate face lucruri mari in fiecare zi. Tu trebuie sa hotarasti ca meriti mai mult. Tu trebuie sa te distrezi, sa te bucuri. Tu faci schimbarile pozitive in viata ta. Pentru ca nimeni altcineva nu va face toate astea in locul tau. Tu ai puterea sa spui: Vreau sa am succes in Romania! Depinde numai si numai de tine daca o iei la dreapta sau la stanga. Deci, fa ce trebuie facut. Si nu te mai plange, ca nu ajuta.

Autor: Florin Bobu

Buzz it!
VN:F [1.9.22_1171]
Da-mi o nota:
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *